Slide3 Slide3 Slide3 Slide3 Slide3

In de kijker

Iconografie van de Jacobalia van België

65.00

Het boek Iconografie van de Jacobalia van België telt 680 bladzijden en repertorieert meer dan 1.600 afbeeldingen van Sint-Jakob de Meerdere die in België terug te vinden zijn, zoals sculpturen, glasramen, schilderijen, liturgische gewaden en voorwerpen, evenals kerken en kapellen met als patroonheilige Sint-Jakob.

Alle items die verwijzen naar de cultus van Jakobus de Meerdere en de bedevaart naar Compostela in heden en verleden, worden kort toegelicht en zijn per provincie gecatalogeerd.

Deze verzameling wordt voorafgegaan door een uitgebreide inleiding. Een uniek document voor wie de Camino heeft afgelegd of eraan denkt op Camino te vertrekken.

INSPIRING IKEBANA

29.95

Inspiring Ikebana is het vervolg op Exploring Ikebana, het eerste boek van de wereldberoemde ikebana-kunstenaar Ilse Beunen. Meer dan 40 prachtige ikebana-creaties, zowel in traditionele als in moderne stijl, worden rijkelijk geïllustreerd met gedetailleerde stap voor stap-foto’s van het creatieve proces. Makkelijk te volgen en met garantie op een schitterend eindresultaat!

Veiligheidscultuur 4.0

45.00

Veiligheidscultuur 4.0 De Nieuwe werkelijkheid is een op zijn minst ongewoon boek. Zowel qua concept, opbouw, inhoud als praktische bruikbaarheid is het grensverleggend.

De nieuwe werkelijkheid noodzaakt ons om meer out of the box te denken. De scope van Veiligheidscultuur 4.0 overstijgt de conventionele grenzen van veiligheidscultuur.

Serial Eater – Food Design Stories

35.00

De tentoonstelling SERIAL EATER in CID Grand-Hornu ontleedt dertig jaar van experimenteren met, en nadenken over het ‘object’ voedsel. De analyse van Food Design, vanaf de ontwikkeling ervan in de jaren negentig tot de implicaties vandaag, maakt het mogelijk om veranderingen in de consumptiegewoonten en de bewustwording rond het ‘food system’ te begrijpen.

Welk type van consument zijn wij, hoe beoordelen wij onze impact in het huidige bestel en wat accepteren wij op ons bord?

Veerkracht

20.00

Reeds in 1924 bestudeerde Roland Vale de invloed van het al dan niet besparen op communicatie van bedrijven gedurende de crisis van 1920-1921 op hun resultaten. De conclusies waren verbluffend. Bedrijven die bleven communiceren tijdens de crisis, haalden daar tot drie jaar na die crisis beduidend betere resultaten uit dan hun concurrenten die de vinger op de knip hielden.

Met een factor 8 naar de mobiliteit van de toekomst

22.95

De klimaatsverandering is er al. We zitten er middenin en kunnen ons niet doof houden voor de alarmbellen die steeds dwingender klinken. De impact van de ongebreidelde uitstoot van broeikasgassen is onomstotelijk bewezen en duidelijk meetbaar: de opwarming van de atmosfeer en oceanen, een wijziging van de frequentie en intensiteit van neerslag, een verandering in de stormactiviteit, een snellere verzuring van de oceanen… Er is geen tijd meer om de ogen te sluiten en het probleem weg te denken. Neen, als we de volgende generaties niet met onoverkomelijke problemen willen opzadelen, dan moeten we actie ondernemen… en wel meteen.

Blijft u graag op de hoogte?

Auteur in de kijker

Harry van Trier

Ruim vijf jaar geleden stierf groenjournalist en plantenkenner Harry van Trier op nauwelijks 60-jarige leeftijd, maar zoals collega Paul Geerts het destijds treffend verwoordde: hij leeft verder in de vele planten die naar hem werden genoemd en in de harten van zij die hem hebben gekend.